Skip to content

Pasta Marchewkowa

Pasta Marchewkowa

Składniki:Pasta marchewkowa, zdrowe jedzenie , dietetyczne dieta

– 5 marchewek dużych 

– 2 cebule średnie

1 łyżka oleju kokosowego 

– 1 szklanka soku pomidorowego

sól himalajska

– pieprz

– 12 oliwek 

 

_dsc0171

Przygotowanie:

Obrane marchewki gotujemy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym (również może być oliwa z oliwek). Następnie dodajemy startą marchewkę, wlewamy sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu około 20 minut. Mieszamy co jakiś czas do momentu aż powstanie gęsta jednolita masa. Doprawiamy solą i pieprzę. 

Proponuje zajadać się pastą marchewkową z chlebem bananowym 🙂

 

_dsc0157

_dsc0162

Sponsorzy:pobrane

 

Published inPrzepisyPrzystawki

Be First to Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress