Skip to content

Muffiny Lawendowe

Składniki:

– 1 i 1/2 szklanki maki (375 ml)

– 2/3 szklanki cukru (160 ml)

– 4 g kwiatów lawendy

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1 łyżeczka cukru waniliowego

– 1/2 szklanki mleka (125 ml)

– 1/3 szklanki oleju ( 82 ml)

– 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzać do 180*, następnie rozcieramy kwiaty lawendy w moździerzu z łyżeczką cukru gdy to zrobimy suche składniki mieszamy ze sobą. Mokre składniki miksujemy w misce.
  2. Gdy zmiksujemy dodajemy do tego produkty suche i miksujemy do moment az składniki się nam połączą.
  3. Formę do muffin wypełnić papilotkami. Nakładamy łyżką (1,5 łyżki masy) do papilotek na wysokość 2/3.
  4. Następnie pieczemy przez około 20-25 minut aż do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika gdy wystygną i nakładamy krem (krem znajdziecie w przepisach na mojej stronie).

Sponsorzy:

pobrane

 

Published inCiasta i słodkościPrzepisyuncatergorized

One Comment

  1. Aromatyczne, niezwykle charakterystyczne w smaku babeczki lawendowe z nuta cytrynowa i migdalowa. Muffinki idealne dla koneserow oryginalnych smakow i poszukiwaczy nowych, ciekawych skladnikow w kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress