Skip to content

Krem lawendowy do muffinów

Składniki:

– 200 ml śmietanki 30-36%

– 2 g kwiatów lawendy

– 2 łyżki cukru

– 45-50 ml wrzątku

– 1 łyżeczka agaru/żelatynę

Sposób przygotowania:

1.Schłodzoną śmietankę ubijam na sztywno. Kwiaty lawendy ucieramy z cukrem w moździerzu.

2. We wrzątku rozpuszczam żelatynę i utarte kwiaty lawendy z cukrem. To jest niewielka ilość wody, więc żelatynę trzeba wymieszać bardzo, bardzo dokładnie. Następnie chwilę ją tak mieszając ochładzam, nadal będzie lekko ciepła, ale niech nie będzie gorąca!!! Dodaję do śmietany i szybko miksuję.

 3. Napełniam szprycę i dekoruję. Tort lub babeczki polecam schłodzić wtedy dekoracje będą trwalsze i smaczniejsze 🙂

Published inCiasta i słodkościPrzepisyuncatergorized

Be First to Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress