Skip to content

Chleb bananowy

_DSC0035

Składniki:

 

3 banany

2 jajka

2 łyżeczki stewii

½ łyżeczki soli

1 łyżeczka sody do pieczenia

4 łyżeczki siemienia lnianego

2 szklanki mąki razowej

 

 

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 °C. Banany obieramy ze skórki i rozcieramy w dużej misce, następnie dodajemy jajka i miksujemy(aż powstanie jednolita masa i zacznie się pienić). Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę, sól, sodę i stewię. Wszystkie składniki mieszamy i przesiewamy. Powoli przesypujemy mąkę z dodatkami do masy bananowo-jajecznej ciągle mieszając. Formę o wymiarach 10 cm x 20 cm smarujemy oliwą i obsypujemy mąka, następnie wlewamy masę i pieczemy około 60 minut. _DSC0041

 Sponsorzy:logo

pobrane

Published inDania głównePrzepisy

One Comment

  1. Chleb wytrzymuje okolo 3 dni przechowywany w temperaturze pokojowej, owiniety szczelnie w folie spozywcza.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress