Skip to content

Arbuz z fetą i nutką mięty

Arbuz z fetą i listkami mięty bardzo soczysty orzeźwiający deser na gorące dniSkładniki:

– 0,5 arbuza małego

– 110 g sera feta

– sok z cytryny 

– listki mięty 

– pieprz 

.

Arbuz z feta i miętą

m

Sposób Przygotowania: 

Ser feta wkładamy na pół godziny do zamrażarki. Cały miąższ z arbuza kroimy w kosteczkę, następnie usuwamy pestki. Wyciągamy ser feta z zamrażarki i zetrzeć na tarce. Kawałki arbuza przekładamy do miseczki, polewamy sokiem z cytryny. Następnie posypujemy serem fetą i posypujemy zmielony świeży pieprz. Dekorujemy listkami mięty.

 

Najlepiej żeby arbuz był wcześniej pokrojony,

wymieszany z miętą i schłodzony.

_dsc0221

_dsc0203

Published inCiasta i słodkościPrzepisyPrzystawkiSałatki

Be First to Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress